Ö-Skog

Ö-Skog on yritys, joka toimii merenkulku- ja metsäalalla. Yritys ostaa puuta sekä hankinta- että pystykauppana ja sen pääasiallinen toiminta-alue on Turunmaan saaristo. Vuotuinen hakkuumäärä on noin 20 000 m³. Pääosin kaadetaan saarilla ilman tieyhteyksiä. Puunkorjuu hoidetaan pääasiallisesti monitoimikoneella.

Puut kuljetetaan proomulle keskikokoisilla metsätraktoreilla, jonka jälkeen ne viedään lähimpään vastaanottolaitokseen. Osa puusta menee myös vientiin. Ö-Skog kuljettaa saaristossa muutakin, kuten kesämökkejä, rakennustarvikkeita, koneita yms.

Yritys työllistää sesonkiaikana n. 10 henkilöä, joista suurin osa on yksittäisiä yrittäjiä.

Metsäpalvelut

Niin kuin kuvamateriaalista käy ilmi olemme erikoistuneet saaristossa työskentelemiseen. Koska talvet ovat meidän seuduilla liian lämpimiä kaataminen ja kuljetus hoidetaan kesällä.

Käytämme pääosin pieniä ja keskikokoisia metsätyökoneita puutavaran käsittelyssä metsässä ja meillä on omia lastaus-siltoja. Kuljetus sahoille ja massatehtaille hoidamme proomuilla.

Kaatamisessa noudatamme metsäkeskuksien ja metsähoitoyhdistyksien erityis-suosituksia saaristoalueille. Meille on myös myönnetty PEFC:n (Pan European Forest Certification) sertifikaatti.

Merenkulku

Ö-SKOG:illa on käytössä yksi hinausalus, kolme proomua ja yksi työvene. Kuljetamme kaikkea kappaletavarasta tukkitavaraan.

Nippula 1 ja 2 kantavat noin 100 tonnia ja toimivat yleensä "laitureina" puutavaran lastauksessa sekä koneiden ja muun kaluston kuljetuksessa. Kari kantaa noin 50 tonnia ja toimii huoltoproomuna. Kari sopii myös mainiosti esimerkiksi mökkien yms. kuljetukseen.

Yhteystiedot

Ab Ö-Skog Oy

Osoite:
VÅNO DALVÄG 222 21600 PARAINEN

GSM:
0400 523738

S-posti:
hans.ohman [at] o-skog.fi

© 2015 Ö-Skog Ab Oy